Friday, November 12, 2010

Palladium - Citys

Aslinda her gittigim yeri sirasiyla yazmak, paylasmak isterim ama iki hafta boyunca o kadar cok yerde bulundum ki nereden baslamam gerektigi hakkinda kararsiz kaldim. O nedenle ilk iki hafta karisik ve gorselsiz bir sekilde yazmayi planliyorum. Sonrasi mumkun oldugu kadar bol gorselli ve duzenli bir sekilde burada olucak.

Ilk yazim tabii ki bir alisveris delisi olarak onlarin merkezlerinden olmali.. Alisveris merkezleri ben geliyorum dedim ama...

En son Metrocity'e gitmis biri olarak anladim ki benim gezmem gereken cok fazla alisveris merkezi var. Her yerden pitir pitir patlamislar. Neredeyse her semtte bir tane alisveris merkezi olmus. Yenilerin yaninda eskiler kendini gelistiremediyse kalmis minicik, kucucuk... (Eski demisken Capitol'u merak ettim bir gidip, bakmaliyim)

Bir de alisveris merkezine gittim ama alisveris yapabildim mi !? Kocaman HAYIR. Kafam karisiyor okuyucularim. Fiyatlari hala anlamiyorum. Hersey bana pahali bu aralar. Uyku duzeni, hava degisimi derken alisveris yapamamakta tadimi kacirdi. Neyse konuyu dagitmadan alisveris merkezlerine donelim.

Bulundugum ilk alisveris merkezi yakinligi nedeniyle Palladium oldu. Kisaca minicik notlarla benim gozumden Palladium:

- Ben ilk kez bulunmama ragmen plan olarak karisik gelmedi. Yani bana Zara'yi bul deseniz, kaybolmadan bulabilirim. Bence alisveris merkezlerinin en buyuk sorunlarindan biridir plan! Muthis, degisik bir sey yapmaya calisirken, o plan bir anda karmasik bir labirent olur.

- Cicekcinin bulundugu kattan giris yaptim. O bolgeyi tuvalet kokusu sarmisti rahatsiz oldum.

- Yemek bolumunun ortasindaki kopruden korktum. Ben oradan hayatta gecmem dedim, dolandim. Restaurantlarin duzenini hatirlamiyorum demek ki aklimda kalici pek birsey kalmamis.

- Vosvos'lar vardi cok sirinlerdi! Misafirlerini engellemeyecek sekilde yerlestirilmislerdi. Yurume yollarini kapatmamislardi.

- Palladium ne demek acaba, neden boyle bir isim tercih etmisler ki merak ettim.

Iste VosVos'larin bir kismi:




Gelelim City's Nisantasi:

- Bana bir apartmani geziyormusum hissi yaratti. Kat kat ortada merdiven boslugu =)

- Ilk iki kat harici yukarlarda neler var bir fikrim yok =)

- Tuvaletleri nerede bilmiyorum.

- Nisantasi'nin guzelligini, yapisini bozmamis. Kocaman bir alisveris merkezi olsaymis o guzellik kaybolurdu.


Bence Turk halki olarak her ne kadar alisveris merkezi moda olsa da sokaklarda alisveris yapmayi seviyoruz. Yani bizim caddelerimiz olmali. Ornegin bir restauranta gitmeden once bahcesi varsa oncelik veririz. Bahcesinde yemegimizi yer, keyif yapariz. (Eskilerden bahsediyorum. Sigara icme yasagindan sonra bahce tercihlerine ne oldu bilemiyorum) Bizim yasayan caddelerimiz var.

Iki gun iki alisveris merkezi gezisi =) Benim aklimda kalan, takilan noktalari sizlerle paylasmaya calistim. Gezilerim bitmicek =)

2 comments:

  1. Palladium istanbul'da ki 2. evim :) çok seviyorum istediğim çoğu mağazanın var olması da beni ayrı cezbediyor. Ve tabii ki sinema salonunun cinebonus olması da cabası :))

    ReplyDelete
  2. Oylesi bir dahakine mutlaka sinema gidiyorum =) Ben de sevdim, rahat bir alisveris merkezi =)

    ReplyDelete